Çok yakın bir tanıdığımında çalıştığı Mavi Bilgisayar, battı mı? batacak mı? söylentileri dolaşırken bugün Ankara’da kalan son 3 şubesi de kapandı ve mağazalar boşaltılmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli ve Denizli mağazalarını kapatan firma bugün de Ankara’da kepenkleri indirdi.
Bugün elime geçen bu habere çok şaşırdım. Çünkü tatile çıkmadan önce gitmiştim ve herşey yolunda gibiydi. Mağaza kalabalıktı. Ürünlerde sürekli kampanyalar oluyor, firma da sürekli stok yapıyordu. Hatırlarsanız Ankara İstanbul Yolu şube açılışına gitmiştim.
Sanırım işler yolunda gitmedi ve alacaklı firmalar da dava açınca bu olay patlak verdi. Mağazada ki ürünlerin bir tıra yüklenerek toplandığı söyleniyor.
Ayrıca Ankarada ki Mavi Bilgisayar şubelerinin önünde izdiham ve karmaşa yaşandı. Mavi Bilgisayar personeli bu durumdan olumsuz etkilendi. Firmanın üst düzey yöneticilerinden birinin kalp krizi geçirmiş. Kendisine Allah’tan acil şifalar diliyorum.
Alacaklı firmaların mağazaların önünde toplandığı ve avukatlar aracılığıyla işlem yaptırarak kamyonlara malların yüklendiği biliniyor. Distribütörlere yaklaşık 6 – 6,5 trilyon borç olduğu tahmin ediliyor.
Açıkcası Mavi Bilgisayar gibi bir firmanın bu şekilde bitmesi çok üzücü bir olay. Bundan 1-2 ay öncesinde de Adana, Mersin ve Antep’te şubeleri bulunan Polen Bilgisayar benzer bir şekilde kapanmıştı. Ne diyelim inşallah devamı gelmez.
Mavi Bilgisayar personelinin ve bu firmadan ekmek yiyen herkesin Allah yardımcısı olsun..
mavi bilgisayar battı, mavi bilgisayar iflas etti, ankara mavi bilgisayar, mavi bilgisayar çukurambar, mavi bilgisayar demirtepe, mavi bilgisayar istanbul yolu
Etiketler: mavi bilgisayar

aldığınız telefonların garantileri mavi bilgisayardan değil kutunun içinden çıkan garanti belgesinda yazan firmalar.istanbul ya da gaziantep olabilir.aktürk elektronik,özşahin elektronik,betpa ya da beta olabilir.
bu rezil firmadan bi ürün almıştım hasarlı çıkmıştı ve 2 hafta uğraştırmışlardı beni defalarca aradığım halde ilgilienmediler bi defa bile özür dilemediler zor duruma düşrdüler beni ve her seferinde beddua ettim, iyi olmuş bunlara adam hizmet veremiyorlardı zaten.yalnız mağdur durumda kalan insalar için üzüldüm tabiki de kimse yanlış anlamasın.
Yazık hepinize gerek müşterilere gerekse çalışan personele. Şimdi çalışan personele soruyorum eğer şirket batarsa bu şöforden tut en üst kademeye kadar hepinizin ihaneti değilmidir? Çünkü bir yer batıyorsa orayı personelin hepsi batırmıştır. İnsan yediğine saygı duymazsa onu kıskanırsa yok camiye gidiyo yok pavyona gidiyo diye ağzına sakız alırsa o adamdan hayır gelmez. Madem adam camiye gidiyo ve sen bunu beğenmiyorsun, neden battığında bunu diyosun adam maaşını sana öderken neden işi bırakmadın? İyi olmuş
ikincisi müşteriler sizler bu ürünleri Allah aşkına nerden gördünüz kim getirdi bunları hadi bunu da geçin eğer mavi bilgisayar olmasa bu kadar bu fiyatlar inermiydi? Bu ürünlerin bu fiyatlara inmesi hayal olurdu.
Arkadaşlar batan para herkesin parası Türk milletinin parası adam bu parayı yememiş içmemiş adam çalıştırmak için kulllanmış yatırım yapmış ve bundan da herkes istifade etmiş şimdi şirket sahibi kalp krizi geçirmiş diyolar adam yoğun bakımda yatıyor diyolar arkadaşlar düşenin dostu olmaz
yapmayın onlarda insan onlarda hata yapar ve yaptıklarını ödüyolar.
Şimdi burda üç beş tane şahsi alacaklı yorum yapmış herkes de onun gazıyla hareket etmeye başlamış gerçekten ayıp yakışmıyo bize Türk toplumumuza. Hele birde mağaza önünde peşkeş çekenler malları yağmalayanlar yokmu bide utanmadan ben de falan falan şeyi aldım diye yazmıyolarmı adam deli oluyo hak var nizam iyi düşünün arkadaşar mağdur olabilirsin kimseye bişey demem ama mağdurluktan zalim olmaya kalkarsanız bilin ki yukarda Allah var.
Hepinize saygılar
Mavi Bilgisayar’ın batması gerçekten üzücü bir durum. Anladığıma göre yönetimden kaynaklanan başarısızlıklar yüzünden batmış. Orada çalışan ya da bir şekilde mağdur olan insanlara sabır diliyorum. Ama “mağdurluk” nedir ki? Arızalı ürünün iki hafta eline geçmeyince beddualar ve kötü dileklerinle sarsılırken mi mağdur oluyorsun? Ben bunları yazdım sizi üzdüm diye bana da mı beddua edeceksiniz? Satış işlerinde daha doğrusu insan kaynaklı her işte sorun çıkabilir.
Ben de Mavi Bilgisayardan birçok ürün aldım. Teknik servise çok defa işim düşmüştür. Teknik servise en son kardeşimin masaüstü bilgisayarını göndermiştik. Teknik serviste uzun kaldığı doğrudur; ama yasal süreyi geçecek kadar uzun değildi. Öyle de hiç de ilgilenmiyorlar gibi bir durum da söz konusu değildi. Ben kendi adıma bu firmadan ve hizmetinden memnundum. İflas etmesine gerçekten üzüldüm ve şaşırdım.
Hala şu batan firmayı destekleyenler varya boş konuşanlar içeride 3 4 bin tl alaca olsaydı ne derlerdi acaba cok merak ediyorum yok memnunmuş efendim yok cok iymiş ya bırakın bunları ya adamlar kandırıp kactı gitti hala konuşuyosunuz boş boş.
Asgari ücretle calışan adam yok canına bilgisayar almıştır nerde bilgisayar yookk olmayan şeyi öde 10 12 ay ondan sonra dua et firma sahibine. Yok ama yok bunların yaptığını hak ediyoruz biz milletce***
Arkadaşlar garanti kapsamında verdiğiniz cihazlar ile ilgili bilgileri üretici firmaların servisleri ile konuşabilirsiniz örneğin X mağzasından aldığınız Y marka dizüstü bilgisayarı siz X mağzasına garanti kapsamında tamir amaçlı verdiğinizde mağza sadece Y markasına bağlı bir servise veya Y markasının disbiritörüne yollayarak ara bir rol oynar bu gibi mağzalar sadece parekandecilik yaparlar ve belgeleri bunun üzerinedir ürününüze ulaşamadığınız taktirde yetkili disbiritör veya servis ile irtibata geçerek ürünün seri numarasında işlem takibi yapabilirsiniz
nicki zemheri yazan beyfendi anladığım kadarıyla siz mavi bilgisayarın çalışanlarındansınız bende mavi bilgisayardan eten gloofish x500 model telefon aldım ama bir sorun nedeniyle yolladım servise ancak batması nedeniyle ürünü bulamıoz bize yardımcı olabilirmisiniz çok sağolun
selamlar ..bende maviden ps3 almıştım.arızanlandı ve sony servisi bu yurtdışı garanti dışı dedi..ne yapabilirim
mavı bılgisayaran c3110 callaassıc bır telefon almıştım… 1 yıl qarantısı war… we telefon bozuldu.. mavı bılgısayar ıflas eddıyse hangi servislere ulaşabilirim??*
3 ay önce bir ürün aldım o ürün bozuldu ve geri yapılsın diye verdimama malesef ürünümü geri alamadım
merhabalar arkadaşlar aldığım ürün arızalı çıktı mahkemede dava açıp kazandım fakat firma battı icra yaptırsam bile paramı alamıyormuşum diyorlar bana yardımcı olun 5 bin tl alacağım